Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
Jean Ted (24339 niezalogowanych)
1988 Postów

()
Latający Holender
Kilka wpadlo mi w oko:

Harrison Matthews
· Jest rzeczą zdumiewającą, że istnieją biskupi gotowi błogosławić okręty wojenne, bombowce lub wojska przed bitwą, a którzy potępiają regulację urodzin.

Arthur Schopenhauer
· Krótko mówiąc, bardzo mało ludzi umie myśleć, ale jakiś pogląd chce mieć każdy. I cóż pozostaje tu innego, jak przejąć gotowy pogląd od innych, zamiast wypracować go samemu?

Mark Twain
· Gdyby wieża Eiffla wyobrażała wiek Wszechświata, warstwa farby na najwyższej gałce na jej szczycie odpowiadałaby udziałowi człowieka; i każdy by wiedział, że po to zbudowano wieżę, żeby na niej znalazła się ta farba.
Zgłoś wpis
879 Postów
N .......
(Schat_je)
Latający Holender
ufajmy sobie, ale tez kontrolujmy ))

albo, jak kto woli

vertrouwen is goed, controle is beter ))
Zgłoś wpis
527 Postów
ZIBI L...
(ZIBI L)
Latający Holender
Fakt. Joanne Kathleen Rowling — Harry Potter i Komnata Tajemnic (Nagroda Zgredka)
Co ja ci zawsze powtarzałem? Żebyś nigdy nie ufała niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg
ale z drugiej strony "Nic bardziej nie wzmacnia człowieka, jak okazane mu zaufanie. Harnacki Adolf "

Usmiech powraca
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Emil Cioran — Zeszyty 1957-1972

Agresywny ateizm zawsze wydawał mi się równie wstrętny jak nietolerancja religijna.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Gdy Mężczyzna ubiera się tak jak kobieta wiemy że jest coś z nim nie tak, gdy kobieta ubiera się jak mężczyzna to wiadomo, że chce się upodobnić do ideału

niestety nie znam autora

zrodlo :www.wykop.pl/ramka/204481/dlaczego-mezcz...t-lepszy-od-kobiety/
Zgłoś wpis
879 Postów
N .......
(Schat_je)
Latający Holender
56 Postów
bellax bellax
(bellaxx)
Gaduła
Jeśli nie potrafisz wykorzystać swego dowolnego stanu dla swojej korzyści nie jesteś wojownikiem.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Lepiej grzeszyc i zalowac, niz zalowac, ze sie nie grzeszylo.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
"Nosil wilk razy kilka dopoki mu sie ucho nie urwalo"
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Éric-Emmanuel Schmitt — Oskar i pani Róża

[...] życie to taki dziwny prezent. Na początku się je przecenia: sądzi się, że dostało się życie wieczne. Potem się go nie docenia, uważa się, że jest do chrzanu, za krótkie, chciałoby się niemal je odrzucić. W końcu kojarzy się, że to nie był prezent, ale jedynie pożyczka. I próbuje się na nie zasłużyć.
Zgłoś wpis

Bliżej nas